Fun Curling Workshop Breda

Curling is een precisiesport die lijkt op bowlen, petanque en bocce, maar op ijs wordt gespeeld met zware ‘schuivers’, in plaats van ballen. Er wordt over het algemeen aangenomen dat de sport in het 16e-eeuwse Schotland is bedacht, alhoewel het schilderij Jagers in de sneeuw van Breugel uit 1565 Nederlandse boeren afbeeldt die het spel spelen. Curling zoals het tegenwoordig gespeeld wordt, is wel in Schotland ontwikkeld en werd een officiële Olympische wintersport in 1998.

Deze workshop heeft een ontspannen en ludiek en fun karakter waarbij onderlinge samenwerking centraal staat. Je hebt het vast weleens op tv gezien, die Olympische teamsport met de steen en de “bezems”. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk van jouw stenen dichter bij het centrum van het HUIS (baan met cirkels) te krijgen dan de tegenstander. Na de theorie, leren we je eerst de basistechniek van het curling en gaan hiermee oefenen, waarna een leuke competitie tussen 2 teams gehouden zal gaan worden. We zullen een gezellig wisselprogramma op één of meer banen verzorgen, waarbij we in teams afwisselend wedstrijden spelen. Het is dus aan jullie team om de juiste tactiek te bepalen om de wedstrijd tot een goed einde te brengen! Welk team mag zich het “Top Curling Team” noemen?

Welke ijsbanen?

In het zuiden van Nederland komen wij primair op de (binnen) ijsbanen te Eindhoven, Den Bosch, Tilburg, Breda, Nijmegen en Geleen. In samenwerking met onze collega’s uit de Be Event Group komen wij echter landelijk op vrijwel alle ijshallen zoals in Dordrecht, Utrecht, Hoorn en Deventer. Diverse ijsbanen zijn een lang seizoen open (van september t/m juni), anderen weer korter van oktober t/m maart. Tijdens de Kerstperiode staan er ook veel tijdelijke ijsbanen in steden en dorpen, meestal voor een maand. Op deze ijsbanen komen wij ook geregeld, zoals in Valkenswaard, Oirschot en Parade Den Bosch. U kunt het beste ons een aantal data en 2 locatie voorkeuren opgeven en zullen wij voor u de beschikbaarheid opvragen.

Nog meer Fun en teambuilding?

U heeft het misschien begin 2019 op TV gezien; De Curling Quiz gepresenteerd door Frans Bauer. Wij komen sinds 2011 op de diverse ijsbanen en dit concept (curling en quiz vragen) voeren wij al sinds die tijd uit. Wilt u met uw groep ook een Curling quiz, dan kan dat. Na de intro en oefeningen, gaan wij elk team testen op diverse winterse vragen. Is het antwoord correct dan ontvangt het team een punt. Is de curling steen dan ook nog eens in het HUIS beland, dan ontvangt het team bonuspunten. Het team dat uiteindelijk de meeste punten heeft verdiend, wint.

Onze hilarische IJsspelen zijn uitermate geschikt voor grote groepen, op en top teambuilding op het ijs. Wij verzorgen dan graag een Fun teambuilding competitie van 1 tot 2 uur op het ijs. De ijsspelen bestaan uit een roulatie programma van diverse activiteiten als Fun Curling, Human Bowling, Human Curling en Oud Hollands priksleeen. Zie onze aparte pagina hiervoor.

Landelijk programma

 • Ontvangst bij de ijsbaan met optioneel koffie, thee en een warme appelflap of een lunch
 • Circa 15 minuten vooraf welkom door ons bij de ijsbaan
 • Uitleg Fun Curling, teams formeren van gemiddeld 8 personen per team
 • Het ijs op: start Fun Curling met training en vervolgens diverse competitie rondes
 • Van ijs af (na 1 of 1,5 uur) en leuke prijsuitreiking en afsluiting
 • Optie: borrelen, buffet, 3-gangen diner of barbecue

Prijslijst

De volgende prijzen gelden voor 1 uur op het ijs.

Prijzen te ijsbaan Breda en Utrecht exclusief (9% btw)

Aantal personenPrijs
T/m 20€700
Vanaf 21€35 p.p.
Extra half uur ijs€350

Prijzen te ijsbaan Eindhoven (9% btw)
Aantal personenPrijs
T/m 15€525,-
Vanaf 16€35 p.p.
Extra half uur ijs€350,-

Prijzen te ijsbaan Den Bosch, Nijmegen, Tilburg en Geleen (9% btw)
Aantal personenPrijs
T/m 16€595,-
Vanaf 17€35 p.p.
Extra half uur ijs€350,-

De prijs is onder voorbehoud van de mogelijkheid tot ijshuur. Naast 1 uur of 1,5 op het ijs, moet u er rekening mee houden dat de introductie en prijsuitreiking samen circa 20 a 30 minuten extra duren. De prijs is verder inclusief ijsbaanhuur en entreekosten tot het ijssport complex. Indien gewenst kunt u nog recreatief gaan schaatsen, mits de ijsbaan open is. Diverse soorten schaatsen zijn op de locatie te huur vanaf €5,00 per paar. Overige ijsbanen in NL en BE zoals Valkenswaard, Dordrecht, Twente, Lommel, Turnhout op aanvraag.

Wij adviseren maximaal 1,5 uur op het ijs te staan met grotere groepen vanaf 25 a 30 personen (onder de 25 mag natuurlijk ook voor de genoemde meerprijs van €350). Vanaf 65 personen en meer krijgt u ½ uur extra op het ijs zonder meerprijs erbij (korting), wij gaan dan ook de ijsspelen verzorgen (i.p.v. alleen Fun Curling). Zodra we 2 uur op het ijs staan, wordt dit meestal in combinatie met een wissel programma verzorgd.

Van toepassing zijn de algemene voorwaarden, bekijk deze link voor meer informatie en onze full service aanpak.

Extra mogelijkheden (minimaal 18 personen)

MEERPRIJS; IJssculpturen naast de ijsbaan (o.b.v. 3 personen / ijsblok) exclusief btw:
IJssculpturen circa 1 tot 1,5 uur naast de ijsbaan t/m 18 personen  €675
IJssculpturen circa 1 tot 1,5 uur naast de ijsbaan vanaf 18 personen, per afname in trio (3 personen / ijsblok)  €112,50
Deze prijs is inclusief het verzorgen van de werktafels, opbouw en afbouw.

MEERPRIJS; Vrij schaatsen en eventueel schaatsles
In overleg, denk aan schaatshuur (variërend van €7 – €10 per paar) en instructeurs die lessen kunnen geven.

MEERPRIJS; Apres ski quiz exclusief eten/drinken en btw:
Quiz circa 1 tot 1,5 uur t/m 18 personen  € 350,00
Quiz circa 1 tot 1,5 uur vanaf 18 personen  € 20,00 p.p.
Quiz circa 1 tot 1,5 uur vanaf 100 personen  € 15,00 p.p.

De quiz is mogelijk o.v.v. beschikbaarheid van een ruimte in de horeca. Eventuele ruimtekosten voor rekening opdrachtgever of we gaan in de buurt naar een leuke (horeca)locatie toe.

Heerlijk eten & drinken vanaf minimaal 30 personen exclusief 9% btw
Wij kunnen ook uitstekende catering (eten/drinken) op de ijsbaan verzorgen. Denk hierbij aan lunches, winter barbecues, buffetten en gangen diners. De catering wordt aan de hand van uw behoeften en budget ingevuld. Lunches zijn vanaf €17,50 per persoon te boeken en buffetten en barbecues vanaf €27,50 per persoon verkrijgbaar. Sommige locaties zijn duurder. Een ontvangst met koffie of thee met (meestal) een appelflap kost vanaf €7 per persoon. Vraag naar de mogelijkheden en informeer naar onze exacte prijzen.

Offerte aanvragen

  Activiteit *


  Gewenste regio *


  Gewenste datum *


  Gewenste starttijd *


  Aantal deelnemers *


  Uw (programma)wensen *


  Organisatie *


  Geslacht *


  Naam *


  E-mailadres *


  Telefoonnummer *


  Hoe heeft u ons gevonden?